Wanneer u niet bent ingelogd of geregistreerd biedt het forum voor u beperkte mogelijkheden en kunt u niet alle onderdelen benaderen. Registratie is eenvoudig en gratis!

Zeemanspot 1940 -1945.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Het Fortje
Berichten: 1291
Lid geworden op: 22 feb 2010, 19:32
Locatie: Geertruidenberg

Zeemanspot 1940 -1945.

Bericht door Het Fortje » 20 feb 2020, 16:07

Is er wel eens een publicatie geweest over de betalingen aan Marine mensen gedurende WO II uit de zgn. Zeemanspot ?.

Dit kwam ik tegen in een koopvaardij artikel van dhr. van der Laan ( Holland Amerika Lijn ).

In Februari 1942 werden dezelfde maatregelen van korting bij de uitbetalingen op de Marine-delegaties aangekondigd. Door middel van de Heer W.H. VOETELINK, Hoofd Intendant der Zeemacht gep. HOMSD II te Den Haag, werd verbinding verkregen met de Heer Kapt.-Lt. t.z. J. VARKEVISSER te Baarn, die namens zijn superieuren kwam onderhandelen.
Uit de gevoerde besprekingen bleek dat geen bezwaar bestond om de marine-dames te laten betalen zooals dat bij de koopvaardij geschiedde, op voorwaarde echter dat de te Nederland vertoevende marine-officieren daadwerkelijk zouden medewerken. De medewerking met de marine-officieren, hoewel van korten duur, was zeer aangenaam. De marine-officieren moesten zich nl. in Mei 1942 in krijgsgevangenschap begeven. Het was tengevolge van dezen maatregel dat de Vice-Admiraal Zijne Excellentie Jhr. SCHORER naar Rotterdam kwam en vroeg hoe het nu met de vrouwen van het marinepersoneel zou moeten gaan. Hem werd belofte gedaan, dan de betaling op de zelfde wijze zou worden voortgezet.

Plaats reactie

Terug naar “Diversen”