Pagina 1 van 1

Uniformen e.d van de Ml-KNiL

Geplaatst: 02 aug 2019, 20:48
door Marineman
Er is voor. Jaren terug , en ik dacht uitgegeven door de SMV een foldertje uitgegeven betreffende de vliegkleding en rots van de militaire luchtmacht van het KNIL..wie heeft deze nog en is genegen deze hier te publiceren. Mijn dank is groot.

Re: Uniformen e.d van de Ml-KNiL

Geplaatst: 03 aug 2019, 01:47
door Duifke
Hallo Fred,
Bedoel je het boekje van Lansier? Hier bijgesloten als PDF.
LANSIER 17 ML KNIL pdf.pdf
Zoek je iets specifieks?
Groet
John Mohnen

Re: Uniformen e.d van de Ml-KNiL

Geplaatst: 03 aug 2019, 07:59
door Marineman
Dank...dat is inderdaad het boekje dat ik zocht. Nee niet speciaal iets specifieks. Ben de uniformen en emblemen aan het uitzoeken van de MLD in Columbo vanaf 1943 en die droegen dit vandaar. dank.

Re: Uniformen e.d van de Ml-KNiL

Geplaatst: 06 sep 2019, 03:31
door jan viotta
Fred, de MLD in Colombo zal toch zeker Marine emblemen e.d. hebben gedragen, niet ML KNIL? Er werd vwb wings ter plaatste eea gefabriceerd, en in Australie bij de firma Lober

Re: Uniformen e.d van de Ml-KNiL

Geplaatst: 06 sep 2019, 07:31
door Marineman
nou de meeste lui kwamen van het ML-KNIL af en droegen daarmee deze emblemen. Daarbij komt dat de Marine opleidingen vanuit Nederland naar Indië en werden verplaatst en deze later in Colombo terechtkwamen.


Daarbij zou kunnen worden aangegeven dat, wanneer Uwer Majesteit het nodig en mogelijk oordeelt , materieel (schepen , vliegtuigen, als anderzijds) of personeel der Koninklijke Marine te gebruiken voor de instandhouding van het zeeverkeer van het Rijk in Europa dan wel uit te zenden naar gebiedsdelen buiten Europa voor versterking van de weermacht aldaar of te gebruiken voor het voortzetten der opleidingen van marinepersoneel , Zij dat materieel en personeel niet langer ter beschikking zal stellen van de Opperbevelhebber.”