Wanneer u niet bent ingelogd of geregistreerd biedt het forum voor u beperkte mogelijkheden en kunt u niet alle onderdelen benaderen. Registratie is eenvoudig en gratis!

UZI patroonhoudertassen Nieuw Guinea 1960 / 1962.

De plaats voor vragen, uniformen, emblemen enz van Nederlandse Elite eenheden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dutch Commando Museum
Berichten: 92
Lid geworden op: 19 apr 2009, 22:06
Locatie: Aerdt
Contacteer:

UZI patroonhoudertassen Nieuw Guinea 1960 / 1962.

Bericht door Dutch Commando Museum » 04 mei 2009, 19:51

Zeer zeldzame setjes UZI patroonhoudertassen gedragen tussen 1960 / 1962 voor o.a. Papoea Vrijwilligers Korps (PVK), Korps Commando Troepen (KCT) en enkele KL militairen.

Afbeelding
Deze zijn begin jaren '60 aan het einde van de Nieuw Guinea periode verstrekt aan o.a. het KCT, PVK. Ze zijn maar zeer kort gedragen.
Vandaar dat er ook weinig foto's van zijn. Er gaan 3 korte 20 schots UZI patroonhouders in een tas, dus 6 per set. De korte patroonhouders waren in het gebruik te snel leeg, dus niet erg handig. Ze zijn in nieuw of bijna nieuwstaat.

Van een KL veteraan hoorde ik dat deze patroontassen ook aan enkele KL militairen zijn uitgegeven. ze bleken erg handig omdat, als je ze in je broekzak droeg je benen kapot schuurde. Ook daar waren ze al moeilijk te krijgen. Je moest ze goed opbergen in je PSU kast of kist, omdat ze anders door een ander gepikt konden worden. Ze waren er toen zelf dus, al erg zuinig op.

Afbeelding
Afbeelding
Dit setje heb ik ooit jaren geleden van een KCT Nieuw Guinea veteraan gekregen. Zie ook de vergroting bovenaan. De koppel en M1 bajonet horen er ook bij.

Afbeelding
De zwart wit foto zegt genoeg.
Afbeelding

Kees Smulders

Plaats reactie

Terug naar “Elite eenheden”