Wanneer u niet bent ingelogd of geregistreerd biedt het forum voor u beperkte mogelijkheden en kunt u niet alle onderdelen benaderen. Registratie is eenvoudig en gratis!

Nar Mali in een nieuw kloffie

gewoon..eens iets anders dan onze geliefde militaria
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marineman
Forumbaas
Berichten: 4433
Lid geworden op: 28 aug 2007, 18:18
Locatie: Groningen

Nar Mali in een nieuw kloffie

Bericht door Marineman » 07 mar 2014, 11:04

http://www.nu.nl/politiek/3719919/milit ... -mali.html


Militairen in nieuw gevechtstenue naar Mali


De speciale eenheden die deelnemen aan de missie naar Mali, krijgen de beschikking over nieuwe gevechtskleding.Foto: ANP

Dat schrijft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De voorraad speciale beschermende kleding die voor de militairen in Afghanistan was aangeschaft, is vrijwel op. Defensie heeft derhalve besloten nieuwe, zogenoemde multicam uniformen aan te schaffen."De gevechtskleren van de militairen moeten in Afrika voldoen aan extreme omstandigheden die te maken hebben met de bijzondere terrein- en weersomstandigheden. Bovendien zullen de militairen hun taak langdurig meerdaags moeten uitvoeren", aldus Hennis.Vraagtekens


De Kamer zette onlangs vraagtekens bij de kwaliteit van de uniformen die het leger op het oog had. Ook de Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel bekritiseerde de keuze voor een relatief goedkoop uniform van Chinese makelij.

De minister laat nu aan het parlement weten dat alsnog is gekozen voor kledij van de Nederlandse fabrikant Ten Cate, die is gemaakt van de stof Defender M. Het gevechtstenue voldoet onder meer aan eisen voor "vlamwerendheid, insectenwerendheid en draagbaarheid".

Door: ANP
Groeten

Fred

Verzamelaar van Marine emblemen en Ambtscostuums

Gebruikersavatar
Spraakverwarring
Berichten: 347
Lid geworden op: 15 nov 2013, 12:58

Re: Nar Mali in een nieuw kloffie

Bericht door Spraakverwarring » 07 mar 2014, 18:38

Zowel Multicam als Defender M zijn merken. Zie http://multicampattern.com/ en http://www.tencate.com/amer/protective- ... der-m.aspx voor meer info.

Ben benieuwd of het uniform "van de plank" wordt gekocht of dat het volgens de Nederlandse specificaties wordt gemaakt (snit/pasvorm).
NUNTIUS TRANSMITTENDUS - Regiment Verbindingstroepen

Plaats reactie

Terug naar “Koffietafel”