Wanneer u niet bent ingelogd of geregistreerd biedt het forum voor u beperkte mogelijkheden en kunt u niet alle onderdelen benaderen. Registratie is eenvoudig en gratis!

operationele kikkerspeld

Plaats reactie
Shaktor
KAP
KAP
Berichten: 189
Lid geworden op: 18 mar 2009, 15:58

operationele kikkerspeld

Bericht door Shaktor »

Operators van de Netherlands Maritime Special Operations Forces (NLMARSOF) ontvingen de operationele kikkerspeld voor hun inzet.

Voor speciale operaties beschikt NLD SOCOM over verschillende Special Forces-eenheden. De kikvorsmannen van het Korps Mariniers zijn gespecialiseerd in operaties en verkenningen in amfibische omstandigheden. Ze werken dag en nacht, zowel boven als onder water. Onzichtbaarheid is daarbij hun grootste kracht.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Paul Joosten
Moderator
Moderator
Berichten: 2823
Lid geworden op: 02 sep 2007, 17:11
Locatie: Zuidwending
Contacteer:

Re: operationele kikkerspeld

Bericht door Paul Joosten »

De speld is geen beloning voor inzet maar een teken dat de bijbehorende opleiding succesvol is afgerond.
CavalryScout
KPL
KPL
Berichten: 14
Lid geworden op: 24 apr 2023, 23:37

Re: operationele kikkerspeld

Bericht door CavalryScout »

Paul Joosten schreef: 14 jul 2023, 09:38 De speld is geen beloning voor inzet maar een teken dat de bijbehorende opleiding succesvol is afgerond.
De Kikkerspeld zonder lauwerkrans is een speld van bekwaamheid (het halen vd befaamde kikkeropleiding). De hier afgebeelde Kikkerspeld heeft een laurierblad. Dat wil zeggen dat de Kikker-opgeleide operator een duikoperatie heeft gedaan tijdens een echte missie. Net zoals een parachutist ook een laurierblad toevoeging krijgt aan z’n tweeën parawing als hij een operationele inzetsprong heeft gemaakt.
Plaats reactie

Terug naar “Koninklijke Marine”