Wanneer u niet bent ingelogd of geregistreerd biedt het forum voor u beperkte mogelijkheden en kunt u niet alle onderdelen benaderen. Registratie is eenvoudig en gratis!

Afbeeldingen plaatsen is veranderd! (Hoe plaats ik afbeeldingen?)

Hier alle weetjes en vragen over het forum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Paul Joosten
Moderator
Moderator
Berichten: 2748
Lid geworden op: 02 sep 2007, 17:11
Locatie: Zuidwending
Contacteer:

Afbeeldingen plaatsen is veranderd! (Hoe plaats ik afbeeldingen?)

Bericht door Paul Joosten »

Beste forumleden,

We hebben een verandering aangebracht bij het plaatsen van afbeeldingen omdat het helaas regelmatig gebeurt dat afbeeldingen verdwenen in oudere topics.

Wanneer je afbeeldingen in je topic plaatst door ze eerst als bijlage te uploaden naar ons forum verandert er niets. Wanneer je gebruik maakt van de img link om naar een afbeelding te linken die elders online staat verschijnt voortaan alleen de link in je bericht. Om die afbeelding te zien moeten gebruikers dan op de link klikken, de afbeelding opent dan op een nieuw tabblad. Hiermee willen we het gebruik van deeplinken (zo heet het rechtstreeks verwijzen naar afbeeldingen elders) ontmoedigen maar niet onmogelijk maken. We hebben immers geen zekerheid dat een externe afbeelding over de jaren heen blijft bestaan. Wanneer afbeeldingen op ons eigen forum geplaatst worden (als bijlage) hebben we die zekerheid wel.

Plaats dus voortaan afbeeldingen in je topics door ze als bijlage toe te voegen. In het scherm waarin je de tekst schrijft zie je onderin twee tabbladen "Opties" en "Bijlagen". Klik op "Bijlagen" en vervolgens op "Bestanden toevoegen". Je kunt dan bestanden van je eigen computer uploaden. Wil je een plaatje van elders overnemen zul je dat dus eerst moeten downloaden naar je eigen computer (maar let daarbij op mogelijke schending van copyright! Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je plaatst). Je krijgt dan een lijst met afbeeldingen (of maar een) te zien die je hebt geüpload. Hierna kun je de afbeeldingen in je bericht plaatsen door de cursor in het tekstveld op de gewenste plaats te zetten en dan te klikken op de button "Plaats in tekst" achter het betreffende bestand. Om vooraf het resultaat te controleren kan je klikken op "Voorbeeld" en daarna desgewenst verbeteringen aanbrengen. Wanneer je tevreden bent klik je op "Verstuur" en je topic is ook voor anderen zichtbaar geworden.

In het testforum kan je daar zelf naar hartenlust mee experimenteren door een nieuw topic te plaatsen. Mocht je daarbij problemen ondervinden reageer daar dan of stuur mij maar een PB dan help ik je graag. Alles wat in het testforum geplaatst wordt verdwijnt daar na enkele weken vanzelf weer.
Gebruikersavatar
Paul Joosten
Moderator
Moderator
Berichten: 2748
Lid geworden op: 02 sep 2007, 17:11
Locatie: Zuidwending
Contacteer:

Re: Afbeeldingen plaatsen is veranderd! (Hoe plaats ik afbeeldingen?)

Bericht door Paul Joosten »

In de loop van de jaren zijn veel externe afbeeldingen helaas verloren gegaan. Dat maakt het betreffende onderwerp vaak minder bruikbaar en maar al te vaak helaas volkomen waardeloos. De moderatoren (moddereters) zullen dergelijke topics verwijderen als er niets meer te redden valt.

Komt u zelf een onderwerp tegen met externe links die nog wel naar een bestaande afbeelding leiden kunt u ons helpen door die externe afbeelding naar uw eigen PC te downloaden en dan in een nieuwe reactie onder het betreffende topic opnieuw te plaatsen maar dan als bijlage zoals in bovenstaand bericht is uitgelegd. Waar nuttig zullen de moderatoren dan verder herstelwerk uitvoeren door de afbeeldingen te verplaatsen naar het topic op de plaats van de externe link.

Meld topics met alleen nog maar 'dode' linkjes naar externe afbeeldingen door op het uitroepteken te klikken dat u rechts bovenaan het topic ziet staan. We zullen dan gepaste actie ondernemen.

Help alsjeblieft voorkomen dat dit in de toekomst vaker gaat voorkomen door GEEN externe links meer te plaatsen tenzij het echt niet anders kan. Meld dat dan even bij de moderatoren dan kunnen we dat wellicht alsnog aanpassen. Dat scheelt ons op termijn een hoop werk en houdt het forum voor iedereen ook in de verdere toekomst interessant. Alvast bedankt!
Plaats reactie

Terug naar “Forumnieuws”