Wanneer u niet bent ingelogd of geregistreerd biedt het forum voor u beperkte mogelijkheden en kunt u niet alle onderdelen benaderen. Registratie is eenvoudig en gratis!

Nationaliteits tekens bij de RAF en ML

Plaats reactie
Gebruikersavatar
jan viotta
KAP
KAP
Berichten: 160
Lid geworden op: 31 aug 2007, 20:02

Nationaliteits tekens bij de RAF en ML

Bericht door jan viotta »

Gedurende WW2 (en mogelijk nog later) werden er door Nederlanders in de RAF de volgende ‘straatnamen’ gebruikt als nationaliteits kenteken:

a) ‘Netherland’
b) ‘Netherlands’
c) ‘Nederland’

Deze waren in gebogen vorm (voor officieren) of in rechte vorm voor onder- officieren en minderen. Zie hier 2 voorbeelden ter illustratie.

Wie kan de verschillen tussen de versies a,b, en c duiden? Ik heb ooit begrepen dat versie “a” ( dus: ‘Netherland’) in Canada is aangemaakt voor Nederlanders in opleiding relatief vroeg in de oorlog, en een verhaspeling is van ‘Nederland’

Is versie “b” ( ‘Netherlands’) van later datum of simpel van een andere maker, mogelijk in het VK? Vreemd genoeg benoemt het Voorlopig Kledingsvoorschrift van KL uit 1944 wel de officiers variant, maar niet de rechte variant voor onderofficieren terwijl deze nog wel degelijk in gebruik is geweest

Jan Viotta
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Verzamelaar Nederlandse Militaire Luchtvaart
Boomer
SLD2
SLD2
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 nov 2019, 11:01

Re: Nationaliteits tekens bij de RAF en ML

Bericht door Boomer »

Goedenavond Jan
Zo legde een 320 Squadron Veteraan mij het verschil uit.
Er was niets "officieels" aan. Het hing er allemaal van af of de Kwartiermaker die de bestelling deed Brits of Nederlands was.
Voor de Britten kwamen we allemaal uit de "Netherlands" Voor de Nederlanders kwamen we uit "Nederland" (Netherland) Het hing allemaal af van de nationaliteit van de persoon die de nieuwe titels bestelde.
Groet
Ron
Plaats reactie

Terug naar “Militaire luchtvaart”